Cielęce golonki z ratatouille

Cielęce golonki z ratatouille
Oceń przepis:
19 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Paul Merret

Seria kulinarna:
Ekonomia gastronomii (odc.4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 2-3 łyżki oleju roślinnego
  • 2-3 łyżki mąki pszennej
  • 4 cielęce golonki z kością po 300 g
  • 4 szalotki
  • obrane i posiekane
  • 2 ząbki czosnku
  • obrane i posiekane
  • 3 dojrzałe pomidory
  • posiekane
  • listki z 1 gałązki tymianku
  • 1 gwiazdka anyżu
  • 10 ziaren czarnego pieprzu
  • 375 ml czerwonego wina
  • 1,5 l bulionu wołowego

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzej olej roślinny w dużym rondlu na średnim ogniu. Oprósz duży talerz mąką i obtocz golonki ze wszystkich stron. Obsmaż golonki po 4-5 min z każdej strony, aż się zrumienią. Przełóż je na talerz i odstaw na bok. Do rondla, w którym obsmażały się golonki, dodaj szalotki i czosnek i smaż mies

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA