Cielęce golonki z ratatouille
Oceń przepis:
Przygotował:
Paul Merret
- Seria kulinarna:
- Ekonomia gastronomii (odc.4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 2-3 łyżki oleju roślinnego
- 2-3 łyżki mąki pszennej
- 4 cielęce golonki z kością po 300 g
- 4 szalotki
- obrane i posiekane
- 2 ząbki czosnku
- obrane i posiekane
- 3 dojrzałe pomidory
- posiekane
- listki z 1 gałązki tymianku
- 1 gwiazdka anyżu
- 10 ziaren czarnego pieprzu
- 375 ml czerwonego wina
- 1,5 l bulionu wołowego
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej olej roślinny w dużym rondlu na średnim ogniu. Oprósz duży talerz mąką i obtocz golonki ze wszystkich stron. Obsmaż golonki po 4-5 min z każdej strony, aż się zrumienią. Przełóż je na talerz i odstaw na bok. Do rondla, w którym obsmażały się golonki, dodaj szalotki i czosnek i smaż mies
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W