Chutney z rabarbaru
Oceń przepis:
Przygotował:
Si King
- Seria kulinarna:
- Kudłacze na motorach: Nie ma jak u mamy (odc.2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przetwory
- Kuchnia świata:
- Kuchnia brytyjska
Składniki:
- 900 g rabarbaru
- 900 g cebuli
- 300 ml octu słodowego
- 900 g brązowego cukru
- po łyżeczce soli
- pieprzu
- mielonego ziela angielskiego i mielonych goździków
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Pokroić rabarbar na małe kawałki, posiekać cebulę i obgotować w occie przez 20 minut. Dodać pozostałe składniki i gotować przez kolejne pół godziny, aż chutney zgęstnieje. Gorący przełożyć do słoików. Uwaga! Chutney należy przyrządzić co najmniej 2-3 tygodnie przed podaniem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia brytyjska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W