Chutney z rabarbaru

Chutney z rabarbaru
Oceń przepis:
29 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Si King

Seria kulinarna:
Kudłacze na motorach: Nie ma jak u mamy (odc.2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przetwory
Kuchnia świata:
Kuchnia brytyjska

Składniki:

  • 900 g rabarbaru
  • 900 g cebuli
  • 300 ml octu słodowego
  • 900 g brązowego cukru
  • po łyżeczce soli
  • pieprzu
  • mielonego ziela angielskiego i mielonych goździków

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Pokroić rabarbar na małe kawałki, posiekać cebulę i obgotować w occie przez 20 minut. Dodać pozostałe składniki i gotować przez kolejne pół godziny, aż chutney zgęstnieje. Gorący przełożyć do słoików. Uwaga! Chutney należy przyrządzić co najmniej 2-3 tygodnie przed podaniem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA