Chrupiąca sałatka z sałatą rzymską
Oceń przepis:
Przygotował:
Annabel Langbein
- Seria kulinarna:
- Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 10)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
Przygotowanie:
Składniki:2 główki sałaty rzymskiej
2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
1 drobno posiekana dymka
2 pomarańcze
½ szklanki uprażonych płatków migdałowych
dressing:
½ szklanki majonezu
2 łyżki wody
sól i pieprz do smaku
opcjonalnie:
2-3 pokrojone w cienkie plasterki rzodkiewki
Przygotowanie:
Sałatę umyć, liście porwać na kawałki, ułożyć w dużej misce. Posypać natką i dymką. Pomarańcze obrać usuwając albedo. Miąższ wyciąć małym, ostrym nożem spomiędzy skórek lub pokroić owoce na cienkie plasterki. Ułożyć na sałacie. Posypać migdałami. Składniki dressingu wymieszać. Skropić nim sałatę. Dodać rzodkiewkę. Wymieszać, podawać.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W