Chleb ziemniaczany

Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 42)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Pieczywo
Składniki:
- 3 i pół łyżeczki suszonych albo 25 g świeżych drożdży
- 300 ml ciepłej wody
- 125 ml oliwy
- 500 g mąki
- półtorej łyżeczki soli
- 340 g zielonych oliwek bez pestek
- 5 ugotowanych, pokrojonych ziemniaków
- gałązka rozmarynu
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Z mąki, drożdży, ziemniaków i wody uformować elastyczne ciasto. Odstawić na godzinę do wyrośnięcia. Przełożyć je do natłuszczonej formy, skropić oliwą i posypać rozmarynem. Piec przez pół godziny w temperaturze 220°C.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Pieczywo
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W