Chleb kukurydziany z Południa
Oceń przepis:
Przygotował:
Si King
- Seria kulinarna:
- Kudłacze na motorach: Nie ma jak u mamy (odc.4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Pieczywo
Składniki:
- 1 ½ szklanki mąki kukurydzianej (z jasnej odmiany kukurydzy)
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 2 dobrze rotrzepane jajka
- 2 szklanki maślanki
- 1 ½ łyżki stopionego masła
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzać piekarnik do temperatury 230 stopni Celsjusza. Wlać masło do blaszki lub płaskiej brytfanki i wstawić ją do piekarnika. Do miski przesiać mąkę z solą i proszkiem do pieczenia. Wymieszać jajka z maślanką, wlać do mąki i wymieszać na gładką masę. Wyjąć brytfankę z piekarnika. Przechylić kolistymi ruchami na boki, by ścianki pokryły się masłem. Wlać ciasto, piec przez pół godziny.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W