Burgery jagnięce
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.46)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
Składniki:
- 1 łyżka oliwy
- 500 g mielonej jagnięciny (np. z łopatki)
- 1 mała cebula
- drobno posiekana
- 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego
- sól i pieprz
- 4 pełnoziarniste kajzerki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Zmieszaj mięso z cebulą i przyprawami. Podziel na 4 części i uformuj płaskie burgery. Ułóż je na talerzu i wstaw do lodówki, żeby nieco stężały. Rozgrzej grill i smaż burgery – po 6 min. z każdej strony. Podawaj w przekrojonych kajzerkach, z musztardą i salsą z grillowanej kukurydzy i czerwonej cebuli.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W