Bułki ziemniaczane

Bułki ziemniaczane
Oceń przepis:
12 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.121)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Pieczywo

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Mąkę, drożdże, sól i płatki ziemniaczane wsypać do miski robota kuchennego z mieszadłem do wyrabiana ciasta. Dodać jajko, mleko i masło i włączyć urządzenie na średnie obroty. Miksować do czasu powstania ciasta. Wyrabiać, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne. Ciasto przełożyć do miski natłuszczonej oliwą. Przykryć i odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Ciasto powinno podwoić objętość w ciągu 1 godziny. Wybić całe powietrze z ciasta i uformować 8 bułek. Ułożyć je na blasze do pieczenia i odstawić do wyrośnięcia, żeby podwoiły objętość. Piec 25-30 minut.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA