Bulion z kurczaka
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc. 8)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
Składniki:
- 500g świeżych kurzych skrzydełek
- 1 duża cebula
- pokrojona w spore kawałki
- 1 duża marchewka
- pokrojona w spore kawałki
- kilka łodyg selera naciowego
- pokrojonych w spore kawałki
- 1-2 liście laurowe
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wrzuć wszystko, oprócz soli i pieprzu do sporego garnka. Zalej zimną wodą i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień do minimum i gotuj przez 2 godziny. Przecedź przez sitko i dopraw pieprzem i solą. Przechowuj w słoiku w lodówce do tygodnia.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W