Bogar w słono-kwaśnym sosie i koper włoski w cieście

Bogar w słono-kwaśnym sosie i koper włoski w cieście
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Gary Rhodes

Seria kulinarna:
Gary Rhodes w kuchni przez cały rok (odc.9)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb

Składniki:

  • 4 filety bogara po 175 g
  • gruboziarnista sól morska
  • masło do smarowania
  • 2 szalotki
  • 6 ziaren pieprzu

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 180°C. Brytfannę posmaruj masłem. Posyp gruboziarnistą solą morską. Szalotki pokrój w pasterki i podzieli na krążki. Ułóż w brytfannie, dorzuć ziarna pieprzu. Nałóż porcje ryby. Do dzbanka wlej ocet z białego wina, białe wino, wodę i sok z cytrusów. Wsyp cukier do smaku. Płynem zalej rybę w brytfannie. Doprowadź do wrzenia na bardzo małym ogniu. Przykryj folią aluminiową i wstaw do rozgrzanego piekarnika. Ryba będzie gotowa za 8-10 minut. Kawałki ryby wyjmij na półmisek i przykryj folią.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA