Bogar w słono-kwaśnym sosie i koper włoski w cieście
Oceń przepis:
Przygotował:
Gary Rhodes
- Seria kulinarna:
- Gary Rhodes w kuchni przez cały rok (odc.9)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
Składniki:
- 4 filety bogara po 175 g
- gruboziarnista sól morska
- masło do smarowania
- 2 szalotki
- 6 ziaren pieprzu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Brytfannę posmaruj masłem. Posyp gruboziarnistą solą morską. Szalotki pokrój w pasterki i podzieli na krążki. Ułóż w brytfannie, dorzuć ziarna pieprzu. Nałóż porcje ryby. Do dzbanka wlej ocet z białego wina, białe wino, wodę i sok z cytrusów. Wsyp cukier do smaku. Płynem zalej rybę w brytfannie. Doprowadź do wrzenia na bardzo małym ogniu. Przykryj folią aluminiową i wstaw do rozgrzanego piekarnika. Ryba będzie gotowa za 8-10 minut. Kawałki ryby wyjmij na półmisek i przykryj folią.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W