Barel antarktyczny z makaronem z komosy ryżowej

Barel antarktyczny z makaronem z komosy ryżowej
Oceń przepis:
25 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Janella Purcell

Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 2 (odc.4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb

Składniki:

  • 2 filety płaskogłowa
  • barela albo lucjana
  • ¾ filiżanki wody
  • 2 łyżki wina shao hsing albo wytrawnej sherry
  • 2 łyżki tamari
  • łyżeczka oleju sezamowego
  • 2 łyżki posiekanego imbiru
  • 2 posiekane dymki
  • ½ filiżanki uszaka
  • 2 główki bok choy
  • ½ paczki ugotowanego makaronu z komosy ryżowej
  • ½ filiżanki natki kolendry
  • łyżeczka białego pieprzu

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Pokroić rybę na kawałki pasujące do parownika. Umieścić miskę w parowniku stojącym na woku albo garnku wypełnionym wodą. Parować przez 5-6 minut. Polać rybę wodą, winem, tamari, olejem sezamowym. Posypać połową imbiru i dymki. Dodać grzyby. Na wierzchu ułożyć bok choy. Przykryć i parować przez minutę, aż liście opadną, a ryba będzie gotowa. Powinna dać się rozdzielić widelcem. Ułożyć makaron w głębokim talerzu. Na wierzchu położyć rybę i bok choy. Polać płynem z parownika. Przybrać resztą imbiru i dymki. Posypać kolendrą i pieprzem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA