Barel antarktyczny z makaronem z komosy ryżowej
Oceń przepis:
Przygotował:
Janella Purcell
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 2 (odc.4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
Składniki:
- 2 filety płaskogłowa
- barela albo lucjana
- ¾ filiżanki wody
- 2 łyżki wina shao hsing albo wytrawnej sherry
- 2 łyżki tamari
- łyżeczka oleju sezamowego
- 2 łyżki posiekanego imbiru
- 2 posiekane dymki
- ½ filiżanki uszaka
- 2 główki bok choy
- ½ paczki ugotowanego makaronu z komosy ryżowej
- ½ filiżanki natki kolendry
- łyżeczka białego pieprzu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Pokroić rybę na kawałki pasujące do parownika. Umieścić miskę w parowniku stojącym na woku albo garnku wypełnionym wodą. Parować przez 5-6 minut. Polać rybę wodą, winem, tamari, olejem sezamowym. Posypać połową imbiru i dymki. Dodać grzyby. Na wierzchu ułożyć bok choy. Przykryć i parować przez minutę, aż liście opadną, a ryba będzie gotowa. Powinna dać się rozdzielić widelcem. Ułożyć makaron w głębokim talerzu. Na wierzchu położyć rybę i bok choy. Polać płynem z parownika. Przybrać resztą imbiru i dymki. Posypać kolendrą i pieprzem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W