Azjatycka sałatka z czerwonej kapusty
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.42)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia chińska
Składniki:
- 3 łyżki oleju rzepakowego
- 1 mała główka czerwonej kapusty
- poszatkowana
- 2 szklanki kiełków sojowych
- 2 szklanki strączków bardzo młodego niełuskanego zielonego groszku
- drobno posiekanych
- 2 marchewki
- obrane i starte na tarce o dużych oczkach
- 3 łyżki sosu sojowego
- 3 łyżki miodu
- odrobina oleju sezamowego
- sok z 2 limonek
- ½ szklanki świeżych liści kolendry
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej olej na dużej patelni i dodaj kapustę. Dopraw solą i pieprzem i przesmaż mieszając, żeby zmiękła (ok. 5 min). Dodaj pozostałe warzywa i podsmaż mieszając przez 2 min. Przełóż warzywa do dużej misy. Wymieszaj sos sojowy, miód, olej sezamowy i sok z limonek. Dodaj do sałatki liście kolendry, zalej przygotowanym dressingiem i starannie wymieszaj. Dopraw do smaku i wstaw do lodówki przed podaniem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia chińska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W