Azjatycka sałatka z czerwonej kapusty

Azjatycka sałatka z czerwonej kapusty
Oceń przepis:
22 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.42)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia świata:
Kuchnia chińska

Składniki:

  • 3 łyżki oleju rzepakowego
  • 1 mała główka czerwonej kapusty
  • poszatkowana
  • 2 szklanki kiełków sojowych
  • 2 szklanki strączków bardzo młodego niełuskanego zielonego groszku
  • drobno posiekanych
  • 2 marchewki
  • obrane i starte na tarce o dużych oczkach
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 3 łyżki miodu
  • odrobina oleju sezamowego
  • sok z 2 limonek
  • ½ szklanki świeżych liści kolendry
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzej olej na dużej patelni i dodaj kapustę. Dopraw solą i pieprzem i przesmaż mieszając, żeby zmiękła (ok. 5 min). Dodaj pozostałe warzywa i podsmaż mieszając przez 2 min. Przełóż warzywa do dużej misy. Wymieszaj sos sojowy, miód, olej sezamowy i sok z limonek. Dodaj do sałatki liście kolendry, zalej przygotowanym dressingiem i starannie wymieszaj. Dopraw do smaku i wstaw do lodówki przed podaniem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA