Angielska pieczeń wołowa
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Męski weekend (odc.9)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia brytyjska
Składniki:
- 2,5 kg żeberek
- 2 łyżki stołowe soli
- świeżo zmielony czarny pieprz
- ½ filiżanki posiekanego tymianku
- ½ filiżanki posiekanego rozmarynu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Natrzeć mięso solą i pieprzem. Wetrzeć zioła. Rozgrzać piekarnik do 200°C. Wstawić mięso do piekarnika na kwadrans. Zmniejszyć temperaturę do 170°C. Piec kolejną godzinę i kwadrans, jeśli chcemy mieć średnio wypieczone mięso. Wyjąć z piekarnika i zostawić na pół godziny. Pokroić i podawać.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W