33.czekoladowe bezy z kremem czekoladowym rachel allen
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Sobota w kuchni (odc.33)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
Przygotowanie:
Bezy
białko z 3 jajek
150 g drobnego cukru
50 g gorzkiej czekolady, startej lub drobno posiekanej
2 łyżeczki kakao, przesiane
Krem
100 g czekolady, posiekanej
50 ml śmietany kremówki
Przygotowanie
Rozgrzać piekarnik do 140ºC. Wyłożyć dwie blachy papierem do pieczenia. W czystej i suchej misce ubić pianę z białek. Stopniowo dodawać cukier i ubijać, aż piana będzie sztywna. Ostrożnie wymieszać kakao i czekoladę z pianą z białek. Szybko nałożyć łyżką porcje bezowej piany na blachy i wstawić do piekarnika. Piec 40 min.
Krem
Na małym ogniu delikatnie wymieszać w rondelku śmietanę z czekoladą. Przelać do miski i ostudzić. Nakładać krem między dwie bezy, sklejając je płaską stroną do siebie.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W