Zapiekany wędzony łosoś z jajkami i serem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.92)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Ilość osób:
- 6
Składniki:
- 24 plastry wędzonego łososia
- 12 jajek
- 6 łyżek jogurtu
- 1 szklanka tartego sera havarti
- mały pęczek świeżego szczypiorku
- posiekać
- mały pęczek świeżego koperku
- posiekać
- sól i pieprz do smaku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzać do 175 stopni C. Wyłożyć sześć ramekinów plastrami wędzonego łososia. Jajka ukręcić z jogurtem na jednolitą masę. Wmieszać ser, zioła, sól i pieprz. Masę włożyć do ramekinów, nieco poniżej brzegu plastrów łososia. Umieścić je w formie 22cm x 32cm i wlać do niej wrzątek do połowy wysokości ramekinów. Włożyć do piekarnika. Piec do czasu aż jajka się zetną, jakieś 30 minut.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W