Zapiekany wędzony łosoś z jajkami i serem

Zapiekany wędzony łosoś z jajkami i serem
Oceń przepis:
29 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.92)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Ilość osób:
6

Składniki:

  • 24 plastry wędzonego łososia
  • 12 jajek
  • 6 łyżek jogurtu
  • 1 szklanka tartego sera havarti
  • mały pęczek świeżego szczypiorku
  • posiekać
  • mały pęczek świeżego koperku
  • posiekać
  • sól i pieprz do smaku

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzać do 175 stopni C. Wyłożyć sześć ramekinów plastrami wędzonego łososia. Jajka ukręcić z jogurtem na jednolitą masę. Wmieszać ser, zioła, sól i pieprz. Masę włożyć do ramekinów, nieco poniżej brzegu plastrów łososia. Umieścić je w formie 22cm x 32cm i wlać do niej wrzątek do połowy wysokości ramekinów. Włożyć do piekarnika. Piec do czasu aż jajka się zetną, jakieś 30 minut.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA