Zabaglione z winem lodowym
Oceń przepis:
Przygotował:
Anna Olson
- Seria kulinarna:
- Anna Olson: Sezon na świeżość 2 (odc.6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Przygotowanie:
Zabaglione
6 żółtek
6 łyżek cukru
3 łyżki soku z cytryny
3 łyżki wina lodowego (Icewine / Eiswein) lub innego wina deserowego
2 łyżki śmietany kremówki
6 szklanek świeżych sezonowych owoców (pokrojonych brzoskwiń, borówek amerykańskich, moreli, itp.)
Przygotowanie
W metalowej lub szklanej misce utrzyj żółtka z cukrem, sokiem z cytryny i winem lodowym. Umieść miskę na garnku z delikatnie wrzącą wodą (miska nie powinna dotykać wody) i mieszaj intensywnie, aż krem podwoi objętość, będzie jasny, gęsty i gładki. Zdejmij miskę z garnka i wmieszaj śmietanę. Wstaw do lodówki. Przed podaniem nałóż do pucharków porcje owoców i kremu zabaglione.
© Anna Olson
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Desery
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W