Wytrawny sos z aroni, jabłek i limonki
Oceń przepis:
Przygotował:
Jola Słoma
- Seria kulinarna:
- Jesienne ATELIER SMAKU (odc.6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
Składniki:
- 25 dag owoców aroni
- 50 dag obranych słodkich jabłek
- 1 limonka
- 5 dag cukru trzcinowego
- 1/2 łyżeczki zmielonego zielonego kardamonu
- 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu
- 1/2 łyżeczki soli
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Obrane i pokrojone jabłka dusimy z cukrem, aronią, kardamonem i pieprzem, aż jabłka zmiękną. Dodajemy sól, sok i skórkę otartą z limonki. Dusimy przez kilka minut mieszając.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W