Warzywa w cieście grochowo-kukurydzianym

Warzywa w cieście grochowo-kukurydzianym
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 4.20

Przygotował:

Jola Słoma

Seria kulinarna:
ATELIER SMAKU bez glutenu (odc.5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Mieszamy składniki na ciasto i odstawiamy na 10 minut, żeby mąka wchłonęła wodę. Sprawdzamy czy ciasto jest wystarczająco lejące tak, aby okleiło zanurzone w nim warzywa. Jeżeli nie jest, dodajemy więcej wody. W tym czasie przygotowujemy warzywa i rozgrzewamy olej na patelni. Smażymy z obu stron na złoty kolor, dość długo, aby ciasto było chrupiące.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA