Warzywa w cieście grochowo-kukurydzianym
Oceń przepis:
Przygotował:
Jola Słoma
- Seria kulinarna:
- ATELIER SMAKU bez glutenu (odc.5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
Składniki:
- 10 dag mąki grochowej
- 10 dag mąki kukurydzianej
- 5 dag mąki ziemniaczanej
- 1/2 łyżeczki ostrej papryki
- 1 łyżeczka mielonego kminku
- 1/4 łyżeczki cynamonu
- 1 1/4 łyżeczki soli
- 400-450 ml wody
- olej do smażenia
- kilka różyczek kalafiora
- kilka plastrów selera
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Mieszamy składniki na ciasto i odstawiamy na 10 minut, żeby mąka wchłonęła wodę. Sprawdzamy czy ciasto jest wystarczająco lejące tak, aby okleiło zanurzone w nim warzywa. Jeżeli nie jest, dodajemy więcej wody. W tym czasie przygotowujemy warzywa i rozgrzewamy olej na patelni. Smażymy z obu stron na złoty kolor, dość długo, aby ciasto było chrupiące.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W