Trufle daktylowe

Trufle daktylowe
Oceń przepis:
22 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Ewa Chodakowska

Seria kulinarna:
Be Active. Ewa Chodakowska (odc. 9)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Ilość osób:
2

Składniki:

  • 250 g mielonych migdałów
  • 6 suszonych moreli
  • 6 daktyli (bez pestek)
  • 4 łyżki kakao
  • odrobina letniej wody
  • wiórki kokosowe
  • amarantus ekspandowany

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

W blenderze zmiksuj migdały wraz z morelami, daktylami oraz kakao. Dodaj odrobinę wody, aby wszystkie składniki się skleiły. Nie za dużo!
Uformuj z masy daktylowej kulki wielkości piłeczki do ping-ponga. Następnie obtocz obficie ze wiórkach kokosowych oraz amarantusie, według własnych preferencji.

Trufle możesz przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku przez 1 tydzień.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA