Trufle daktylowe
Oceń przepis:
Przygotował:
Ewa Chodakowska
- Seria kulinarna:
- Be Active. Ewa Chodakowska (odc. 9)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 250 g mielonych migdałów
- 6 suszonych moreli
- 6 daktyli (bez pestek)
- 4 łyżki kakao
- odrobina letniej wody
- wiórki kokosowe
- amarantus ekspandowany
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W blenderze zmiksuj migdały wraz z morelami, daktylami oraz kakao. Dodaj odrobinę wody, aby wszystkie składniki się skleiły. Nie za dużo!
Uformuj z masy daktylowej kulki wielkości piłeczki do ping-ponga. Następnie obtocz obficie ze wiórkach kokosowych oraz amarantusie, według własnych preferencji.
Trufle możesz przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku przez 1 tydzień.
Uformuj z masy daktylowej kulki wielkości piłeczki do ping-ponga. Następnie obtocz obficie ze wiórkach kokosowych oraz amarantusie, według własnych preferencji.
Trufle możesz przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku przez 1 tydzień.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W