Tosty z serem i karmelizowaną cebulą
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Wolny dzień Chucka (odc. 1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Inne
- Ilość osób:
- 5
Przygotowanie:
Składniki:karmelizowana cebula:
2 łyżki oliwy (30 ml)
3 duże cebule, pokrojone w plasterki
sól i pieprz
tosty:
8 grubych kromek białego chleba
¼ szklanki masła (60 ml)
2 szklanki tartego dojrzałego sera cheddar (500 ml)
sól i pieprz
Przygotowanie:
Karmelizowana cebula: cebulę smażymy 25 minut na oliwie na patelni na średnim ogniu, aż zmięknie i się skarmelizuje. Doprawiamy solą i pieprzem. Zdejmujemy z patelni i odstawiamy. Tosty: grubo smarujemy kromki masłem po obu stronach. Układamy ser na jednej, na nim kładziemy trochę cebuli, na niej znów ser i przykrywamy drugą kromką. Patelnię rozgrzewamy na średnim ogniu. Smażymy, aż ser się roztopi a chleb zrumieni, około 2-3 minut z każdej strony. Podajemy do kremowej zupy pomidorowej według przepisu Chucka.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W