Tofu z sosem kahah
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
Przygotowanie:
Składniki:
2 filiżanki twardego tofu pokrojonego w kostkę
1/3 filiżanki tamari
łyżka oliwy
2 łyżki oleju z krokosza
2 filiżanki jogurtu naturalnego
2 ząbki czosnku
łyżka mielonej kolendry
pół łyżeczki pieprzu kajeńskiego albo pasty chili
łyżka mielonego kminu
łyżka mielonej kurkumy
2 łyżeczki startego albo łyżeczka sproszkowanego imbiru
pół pokrojonej cebuli
2 łyżki natki i łodyg kolendry
sok z cytryny albo ocet ryżowy
biały pieprz
dymka i natka kolendry
Przygotowanie:
Tofu zalać tamari i odstawić do zamarynowania. Zmiksować jogurt z czosnkiem, kolendrą, pieprzem kajeńskim, kminem, kurkumą, imbirem, cebulą, sokiem z cytryny i pieprzem. Gotować na wolnym ogniu przez 5 minut. Tofu odcedzić i usmażyć na złoty kolor. Podawać z sosem, dymką i natką kolendry.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W