Tarta z persymony

Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Przewodnik po Australii dla smakoszy (odc. 8)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka
Składniki:
- 2 persymony fuyu
- 4 placki ciasta francuskiego
- 2 łyżki mielonego cynamonu
- 2 łyżki mielonego imbiru
- 4 łyżki drobnego cukru
- 3 łyżki roztopionego masła
- 1 łyżka miękkiego masła
- 1 cytryna
- lody waniliowe
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Persymony obrać i pokroić na cienkie plasterki. Skropić sokiem cytrynowym. Placki ciasta ułożyć w posmarowanych tłuszczem formach. Posmarować roztopionym masłem, posypać połową cynamonu, imbiru i cukru. Ułożyć plastry persymony na cieście. Posypać resztą imbiru, cynamonu i cukru. Równomiernie rozłożyć małe kawałeczki masła. Piec 12 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C. Obrócić tartę owocami na dół i zapiekać kolejne 5 minut, żeby się skarmelizowały. Obrócić tartę z powrotem, owocami do góry. Podawać z lodami waniliowymi.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W