Tarta z cebulą i anchois
Oceń przepis:
Przygotował:
James Martin
- Seria kulinarna:
- James Martin: francuska przygoda (odc. 13)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Tarty
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- 300 g gotowego ciasta francuskiego, rozwałkowanego
- 5 cebul, obranych i pokrojonych w plasterki
- 1 ząbek czosnku, posiekany
- 20 anchois w oliwie
- 4 gałązki tymianku
- 50 g masła
- sól morska
- 75 ml białego wina
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
- Piekarnik rozgrzać do 200 stopni.
- Cebulę i 2 gałązki tymianku smażyć na maśle 5 minut, aż się zeszkli. Dodać trochę białego wina. Lekko przestudzić.
- Ciasto ułożyć na wyłożonej papierem blasze, nakłuć nożem.
- Cebulę doprawić czarnym pieprzem i solą morską.
- Cebulę przełożyć na ciasto, wyrównać. Na wierzchu ułożyć kratkę z anchois. Posypać listkami z dwóch pozostałych gałązek tymianku. Piec 20 minut.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Tarty
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W