Tamaryndowy chutney
Oceń przepis:
Przygotował:
Anjum Anand
- Seria kulinarna:
- Łatwa kuchnia indyjska 2 (odc.2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
- Kuchnia świata:
- Kuchnia indyjska
Składniki:
- ¾ łyżeczki nasion kminu
- 2 łyżeczki pasty tamaryndowej
- 3-4 łyżki jaggery (można zastąpić cukrem palmowym)
- posiekane
- ½ łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu
- szczypta soli
- 70 m wody
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Prażyć kmin na suchej patelni, póki nie zacznie pachnieć, i utłuc w moździerzu. Włożyć wszystkie składniki do rondla i dokładnie wymieszać. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i podgrzewać jeszcze 3-5 minut, aż chutney zgęstnieje. Odstawić do wystudzenia.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W