Tajskie kotleciki rybne

Tajskie kotleciki rybne
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Janella Purcell

Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 11)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb

Składniki:

  • ½ kg filetów z karmazyna albo lucjana
  • łyżka zielonej pasty curry
  • filiżanka pokrojonej fasolki szparagowej
  • 2 pokrojone liście limetki kaffir
  • 2 łyżki posiekanych korzeni
  • liści i łodyg kolendry
  • 2 łyżki posiekanej dymki
  • jajko
  • 2 łyżeczki soli morskiej
  • łyżeczka soku z limetki
  • oliwa
  • olej z kamelii
  • krokosza albo orzeszków ziemnych do smażenia

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Składniki zmiksować w robocie kuchennym. Formować kotleciki. Smażyć, aż będą złociste. Odwrócić i dosmażyć z drugiej strony.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA