Tajskie kotleciki rybne
Oceń przepis:
Przygotował:
Janella Purcell
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 11)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
Składniki:
- ½ kg filetów z karmazyna albo lucjana
- łyżka zielonej pasty curry
- filiżanka pokrojonej fasolki szparagowej
- 2 pokrojone liście limetki kaffir
- 2 łyżki posiekanych korzeni
- liści i łodyg kolendry
- 2 łyżki posiekanej dymki
- jajko
- 2 łyżeczki soli morskiej
- łyżeczka soku z limetki
- oliwa
- olej z kamelii
- krokosza albo orzeszków ziemnych do smażenia
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Składniki zmiksować w robocie kuchennym. Formować kotleciki. Smażyć, aż będą złociste. Odwrócić i dosmażyć z drugiej strony.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W