Szynka Serrano z melonem

Szynka Serrano z melonem
Oceń przepis:
11 ocen Średnia ocena: 3.70
Seria kulinarna:
Australijskie Boże Narodzenie (odc.2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Ilość osób:
4

Przygotowanie:



Składniki
8-12 plasterków szynki Serrano (wędzona szynka hiszpańska)
¼ dojrzałego pomarańczowego melona (odmiany kantalupa)
oliwa z pierwszego tłoczenia
świeżo zmielony pieprz

Przygotowanie
Obetnij końce melona, obierz i pokrój na 1 centymetrowe plastry. Ułóż plasterki szynki na półmisku, pośrodku umieść kawałki melona. Skrop oliwą, posyp pieprzem.
Do tego dania pasują także figi.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA