Szynka Serrano z melonem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Australijskie Boże Narodzenie (odc.2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Ilość osób:
- 4
Przygotowanie:
Składniki
8-12 plasterków szynki Serrano (wędzona szynka hiszpańska)
¼ dojrzałego pomarańczowego melona (odmiany kantalupa)
oliwa z pierwszego tłoczenia
świeżo zmielony pieprz
Przygotowanie
Obetnij końce melona, obierz i pokrój na 1 centymetrowe plastry. Ułóż plasterki szynki na półmisku, pośrodku umieść kawałki melona. Skrop oliwą, posyp pieprzem.
Do tego dania pasują także figi.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W