Szpinak ze śmietaną
Oceń przepis:
Przygotował:
Claire Robinson
- Seria kulinarna:
- Wystarczy 5 składników (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
Przygotowanie:
Listki szpinaku opłukujemy pod bieżącą wodą. Usuwamy zdrewniałe części łodyżek. Szpinak przekładamy do dużego garnka i blanszujemy pod przykryciem w wodzie, która pozostała na jego listkach. Proces trwa zaledwie kilka minut. Następnie odcedzamy listki szpinaku z nadmiaru wody. Na patelni podgrzewamy miarkę śmietanki i poddajemy ją redukcji. Dodajemy do niej szpinak i przyprawiamy całość solą i świeżo zmielonym pieprzem. Smażymy razem przez kilka minut i gotowe!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W