Szpinak na parze
Oceń przepis:
Przygotował:
Lucinda Scala Quinn
- Seria kulinarna:
- Łatwe przepisy na wielki apetyt (dc. 26)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Ilość osób:
- 6
Składniki:
- 1 kg świeżego szpinaku
- umytego i nadal mokrego
- gruboziarnista sól i świeżo zmielony czarny pieprz
- oliwa z pierwszego tłoczenia
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Włożyć szpinak do dużego garnka i postawić na dużym ogniu. Podgrzewać 3-4 minuty, aż szpinak zmięknie i zwiędnie, ale nie dłużej, bo zrobi się z niego papka. Doprawić solą, pieprzem, oliwą, i podawać.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W