Szpinak na parze

Szpinak na parze
Oceń przepis:
60 ocen Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Lucinda Scala Quinn

Seria kulinarna:
Łatwe przepisy na wielki apetyt (dc. 26)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Ilość osób:
6

Składniki:

  • 1 kg świeżego szpinaku
  • umytego i nadal mokrego
  • gruboziarnista sól i świeżo zmielony czarny pieprz
  • oliwa z pierwszego tłoczenia

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Włożyć szpinak do dużego garnka i postawić na dużym ogniu. Podgrzewać 3-4 minuty, aż szpinak zmięknie i zwiędnie, ale nie dłużej, bo zrobi się z niego papka. Doprawić solą, pieprzem, oliwą, i podawać.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA