Szaszłyki jagnięce z nerkami
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
Składniki:
- 6 podwójnych kotletów jagnięcych
- sól i pieprz
- 6 oczyszczonych nerek jagnięcych
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Zrobić marynatę ze startego czosnku, oliwy, oregano i tymianku. Zamarynować w niej kotlety. Każdą nerkę przeciąć na pół i owinąć kotletem. Nabić na metalową szpadkę i upiec na grillu.
Ziemniaki wymieszać z czosnkiem, czerwoną cebulą, octem balsamicznym i oliwą. Przełożyć do koszyczka i upiec na grillu. Upieczone warzywa skropić octem balsamicznym i oliwą.
Zdjąć mięso ze szpadek i podawać razem z jarzynami.
Ziemniaki wymieszać z czosnkiem, czerwoną cebulą, octem balsamicznym i oliwą. Przełożyć do koszyczka i upiec na grillu. Upieczone warzywa skropić octem balsamicznym i oliwą.
Zdjąć mięso ze szpadek i podawać razem z jarzynami.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W