Szarmula
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Australijskie Boże Narodzenie (odc.2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Inne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia marokańska
Składniki:
- ½ pęczka natki
- grubo posiekanej
- ½ pęczka kolendry
- grubo posiekanej
- 2 czerwone cebule hiszpańskie
- obrane i grubo posiekane
- 4 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka mielonej kolendry
- 2 łyżeczki kminu rzymskiego
- 1 łyżeczka ras el hanout (mieszanki przypraw marokańskich)
- 1½ łyżeczki mielonej kurkumy
- 1 łyżeczka chilli w proszku
- 1 łyżeczka wędzonej papryki
- 2 łyżeczki soli morskiej
- 1½ - 2 świeżych cytryn
- wyciśniętych
- oliwa z oliwek
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wrzuć składniki do pojemnika z nierdzewnej stali lub grubego plastyku (najlepiej o pojemności około 2 litrów) i miksuj blenderem do uzyskania jednolitej masy. Jeśli przygotowujesz szarmulę z wyprzedzeniem, przechowuj ją w lodówce w szczelnym pojemniku, polaną cienką warstwą oliwy.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W