Szampański poncz cytrynowy
Oceń przepis:
Przygotował:
Lucinda Scala Quinn
- Seria kulinarna:
- Łatwe przepisy na wielki apetyt
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Napoje
- Ilość osób:
- 6
Składniki:
- 3 cytryny o temperaturze pokojowej
- ½ szklanki cukru
- 1 butelka (750 ml) schłodzonego szampana
- ¾ szklanki dobrej
- schłodzonej wódki
- 100 g kandyzowanej skórki cytrynowej
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Cieniutko obrać skórkę z wyszorowanych cytryn, tak, by z każdej uzyskać jedną długą spiralę. Wycisnąć i przecedzić sok z cytryn – potrzeba ¾ szklanki. Rozpuścić cukier w ½ szklanki wody, zagotować na średnim ogniu. Odstawić, wrzucić skórkę z cytryn, wystudzić całkowicie.
Do wazy wlać szampana, wódkę, sok z cytryn, syrop, wymieszać. Podawać z odrobiną kandyzowanej skórki.
Do wazy wlać szampana, wódkę, sok z cytryn, syrop, wymieszać. Podawać z odrobiną kandyzowanej skórki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W