Surówka coleslaw z czosnkiem
Oceń przepis:
Przygotował:
Anna Olson
- Seria kulinarna:
- Anna Olson: Sezon na świeżość 2 (odc.8)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Ilość osób:
- 6
Przygotowanie:
Sos
¼ szklanki majonezu
¼ szklanki kwaśnej śmietany
2 łyżki soku z cytryny
2 łyżki syropu klonowego
2 ząbki czosnku, zmielonego
sól i pieprz
Surówka z kapusty
6 szklanek drobno poszatkowanej białej kapusty
3 dymki, posiekane pod kątem
2/3 szklanki złocistych rodzynek
½ szklanki lekko uprażonych orzechów włoskich
Przygotowanie
Zmieszaj wszystkie składniki sosu i lekko dopraw do smaku. Wymieszaj składniki surówki z sosem i ponownie dopraw do smaku. Odstaw na 15 min, żeby surówka się „przegryzła”.
© Anna Olson
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W