Sos z ukrytymi warzywami
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.103)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 cebule
- obrane
- pokrojone
- 4 ząbki czosnku
- zmiażdżone
- 825 ml puszka całych pomidorów
- zmiksować na puree
- sól i pieprz do smaku
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- 2 marchewki
- obrane i starte na wiórki
- kilka garści młodziutkiego szpinaku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W małym garnku podgrzać oliwę z cebulami. Smażyć aż cebule zmiękną i się zrumienią. Dodać czosnek i mieszać przez kilka minut. Dodać pomidorowe puree, przyprawy, marchewki. Gotować na wolnym ogniu przez 20 minut. Wmieszać szpinak i nadal gotować na wolnym ogniu do czasu, aż liście szpinaku zmiękną. Zmiksować na puree za pomocą blendera ręcznego. Podawać dzieciakom w towarzystwie ich ulubionego makaronu.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W