Sos z ukrytymi warzywami

Sos z ukrytymi warzywami
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.103)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

W małym garnku podgrzać oliwę z cebulami. Smażyć aż cebule zmiękną i się zrumienią. Dodać czosnek i mieszać przez kilka minut. Dodać pomidorowe puree, przyprawy, marchewki. Gotować na wolnym ogniu przez 20 minut. Wmieszać szpinak i nadal gotować na wolnym ogniu do czasu, aż liście szpinaku zmiękną. Zmiksować na puree za pomocą blendera ręcznego. Podawać dzieciakom w towarzystwie ich ulubionego makaronu.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA