Sos z czerwonego wina
Oceń przepis:
Przygotował:
Gary Rhodes
- Seria kulinarna:
- Gary Rhodes w kuchni przez cały rok (odc.10)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
Składniki:
- 3 paski skórki z pomarańczy
- ¼ laski cynamonu
- 3 jagody jałowca
- 2 goździki
- 4 ziarna czarnego pieprzu
- 1 butelka czerwonego wina
- 3 kostki cukru
- 75 g schłodzonego masła
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Weź skórki z pomarańczy, cynamon, jagody jałowca, goździki, ziarna czarnego pieprzu i zawiń w muślin. Włóż do rondla, wlej butelkę czerwonego wina. Doprowadź do wrzenia i odparowuj, aż pozostanie sto mililitrów. Wyjmij woreczek, wyciśnij cały płyn. Dorzuć trzy kostki cukru, potrząśnij rondlem, postaw na ogniu. Tuż przed podaniem dorzuć schłodzone masło w kostkach i wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj do smażonego łososia z kwaszoną kapustą.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W