Sos z borówek amerykańskich i syropu klonowego

Sos z borówek amerykańskich i syropu klonowego
Oceń przepis:
2 oceny Średnia ocena: 5.00
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.29)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty
Kuchnia świata:
Kuchnia Ameryki Północnej

Składniki:

  • 4 szklanki mrożonych borówek amerykańskich
  • 1 szklanka syropu klonowego
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • ¼ łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
  • ¼ łyżeczki mielonego cynamonu
  • ¼ łyżeczki mielonego kardamonu

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Włóż wszystkie składniki do rondelka, delikatnie doprowadź do wrzenia I gotuj na wolnym ogniu, aż zredukuje się do połowy. Ostudź, przełóż do wysterylizowanego słoika i przechowuj w lodówce.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA