Sos z borówek amerykańskich i syropu klonowego
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.29)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
- Kuchnia świata:
- Kuchnia Ameryki Północnej
Składniki:
- 4 szklanki mrożonych borówek amerykańskich
- 1 szklanka syropu klonowego
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- ¼ łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
- ¼ łyżeczki mielonego cynamonu
- ¼ łyżeczki mielonego kardamonu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Włóż wszystkie składniki do rondelka, delikatnie doprowadź do wrzenia I gotuj na wolnym ogniu, aż zredukuje się do połowy. Ostudź, przełóż do wysterylizowanego słoika i przechowuj w lodówce.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia Ameryki Północnej
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W