Sos beszamelowy

Sos beszamelowy
Oceń przepis:
31 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Jan i Jakub Kuroniowie

Seria kulinarna:
Kuroniowie rozgryzają (odc.3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty

Składniki:

  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki
  • 250 ml mleka (szklanka)
  • sól
  • szczypta białego pieprzu
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • dodatkowo: pieprz zielony

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Do roztopionego masła dodajemy mąkę i całość podgrzewamy przez około 2 minuty mieszając. Potem dolewamy mleko i mieszamy trzepaczką aż do zgęstnienia. Przyprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dodajemy pieprz zielony.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA