Sos beszamelowy
Oceń przepis:
Przygotował:
Jan i Jakub Kuroniowie
- Seria kulinarna:
- Kuroniowie rozgryzają (odc.3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
Składniki:
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki mąki
- 250 ml mleka (szklanka)
- sól
- szczypta białego pieprzu
- szczypta gałki muszkatołowej
- dodatkowo: pieprz zielony
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Do roztopionego masła dodajemy mąkę i całość podgrzewamy przez około 2 minuty mieszając. Potem dolewamy mleko i mieszamy trzepaczką aż do zgęstnienia. Przyprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dodajemy pieprz zielony.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W