Śmietankowo-owocowy deser z pistacjami
Oceń przepis:
Przygotował:
Nigel Slater
- Seria kulinarna:
- Proste dania Nigela Slatera (odc. 4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 250 ml śmietany kremówki
- 1-2 duże bezy
- 1 spora garść jeżyn albo innych miękkich owoców
- 1 garstka niesolonych pistacji bez łupin
- lody waniliowe
- cukier puder
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ubij ręcznie kremówkę w misce – nie za długo, żeby nie zmieniła się w masło. Pokrusz bezy do bitej śmietany, dodaj jeżyny oraz pistacje i delikatnie przemieszaj. Nałóż do wysokich pucharków po dużej porcji lodów waniliowych, a na wierzch nałóż łyżką śmietanę z owocami i orzechami. Oprósz wszystko cukrem pudrem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W