Śmietankowo-owocowy deser z pistacjami

Śmietankowo-owocowy deser z pistacjami
Oceń przepis:
7 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Nigel Slater

Seria kulinarna:
Proste dania Nigela Slatera (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Ilość osób:
2

Składniki:

  • 250 ml śmietany kremówki
  • 1-2 duże bezy
  • 1 spora garść jeżyn albo innych miękkich owoców
  • 1 garstka niesolonych pistacji bez łupin
  • lody waniliowe
  • cukier puder

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ubij ręcznie kremówkę w misce – nie za długo, żeby nie zmieniła się w masło. Pokrusz bezy do bitej śmietany, dodaj jeżyny oraz pistacje i delikatnie przemieszaj. Nałóż do wysokich pucharków po dużej porcji lodów waniliowych, a na wierzch nałóż łyżką śmietanę z owocami i orzechami. Oprósz wszystko cukrem pudrem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA