Smażony stek wołowy w sosie z Madery

Smażony stek wołowy w sosie z Madery
Oceń przepis:
28 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Przepisy z Niebiańskiej kuchni (odc. 10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Natrzyj steki olejem i smaż po dwie minuty z każdej strony na mocno rozgrzanej patelni. Zdejmij je z niej i odłóż na bok, żeby doszły w środku. W tym czasie zrób sos. Usmaż grzyby na maśle, po minucie dodaj szalotki. Wlej czerwone wino. Gdy alkohol odparuje, dodaj Maderę. Redukuj dalej. Po dwóch minutach sos powinien mieć połowę objętości. Można go dodatkowo zagęścić masłem. Podawaj z plackami ziemniaczanymi.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA