Smażony lucjan z puree ze słodkich ziemniaków

Smażony lucjan z puree ze słodkich ziemniaków
Oceń przepis:
25 ocen Średnia ocena: 4.20
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb

Składniki:

  • 2 filety lucjana ze skórą
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 filiżanki obranych i pokrojonych słodkich ziemniaków
  • ćwierć filiżanki mleka ryżowego
  • 2 łyżeczki startego imbiru
  • łyżeczka oleju sezamowego
  • sól i biały pieprz
  • limetka

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ziemniaka i imbir ugotować do miękkości w niewielkiej ilości wody. Rozgrzać oliwę na patelni i ułożyć na niej filety skórą do dołu. Docisnąć i smażyć przez minutę. Zmniejszyć płomień i smażyć przez 3 minuty, aż skóra się zrumieni. Przygotować puree ziemniaczane z dodatkiem oleju sezamowego, mleka i reszty przypraw. Ułożyć rybę na puree i ozdobić cząstką limetki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA