Smażony lucjan z puree ze słodkich ziemniaków
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
Składniki:
- 2 filety lucjana ze skórą
- 2 łyżki oliwy
- 2 filiżanki obranych i pokrojonych słodkich ziemniaków
- ćwierć filiżanki mleka ryżowego
- 2 łyżeczki startego imbiru
- łyżeczka oleju sezamowego
- sól i biały pieprz
- limetka
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ziemniaka i imbir ugotować do miękkości w niewielkiej ilości wody. Rozgrzać oliwę na patelni i ułożyć na niej filety skórą do dołu. Docisnąć i smażyć przez minutę. Zmniejszyć płomień i smażyć przez 3 minuty, aż skóra się zrumieni. Przygotować puree ziemniaczane z dodatkiem oleju sezamowego, mleka i reszty przypraw. Ułożyć rybę na puree i ozdobić cząstką limetki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W