Sformati di parmigiano
Oceń przepis:
Przygotował:
Anne Burrell
- Seria kulinarna:
- Sekrety szefowej kuchni (odc. 18)
- Trudność:
- łatwe
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
- Ilość osób:
- 8
Składniki:
- olej w spreju
- 2 szklanki śmietany kremówki
- 4 jajka
- 1 szklanka tartego parmezanu
- sól
- szczypta pieprzu kajeńskiego
- słoiczek marynowanej pieczonej papryki pokrojonej w paseczki
- 2 szklanki rukoli
- oliwa extra vergine
- 3-4 łyżki octu sherry
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- 8 kokilek albo jednorazowych aluminiowych foremek po 200 ml
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 160oC. Spryskaj kokilki albo foremki olejem w spreju. Wlej do miski kremówkę, dodaj jajka oraz parmezan i wymieszaj trzepaczką. Dopraw solą i pieprzem kajeńskim. Rozdziel mieszaninę między kokilki/foremki. Ustaw je w brytfance i zalej wrzątkiem do połowy wysokości kokilek/foremek. Przykryj folią aluminiową i zapiekaj 20-25 minut. Wyjmij z piekarnika i rozstaw na metalowej kratce. Przed podaniem odgrzej porcje przez 10 minut w piekarniku. W tym czasie wymieszaj paprykę z migdałami, zieleniną, odrobiną oliwy oraz octu i oprósz solą. Rozłóż porcje sałatki na talerzach. Wysuń sformati z kokilek/foremek i ułóż na talerzach obok sałatki. Skrop je oliwą przed podaniem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia włoska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W