Salsa verde
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Szkoła gotowania Marthy Stewart 3 (odc. 9)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- ¼ szklanki drobno posiekanej szalotki
- 2 łyżki białego octu
- ¾ szklanki oliwy z oliwek
- 4 filety anchois, posiekane
- 2 łyżki kaparów, wypłukanych i grubo posiekanych
- 1 łyżeczka musztardy Dijon
- ¼ łyżeczki soli gruboziarnistej, dodatkowo więcej do smaku
- 2½ szklanki posiekanych liści świeżej pietruszki,
- ¼ szklanki posiekanych liści świeżego estragonu
- 1 łyżeczka skórki z cytryny
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W małej miseczce wymieszaj szalotki i ocet. Odstaw na 10 minut.
W średniej misce wymieszaj oliwę, anchois, kapary, musztardę i sól. Dodaj do szalotek i zmieszaj z 1 łyżką octu. Następnie dosyp zioła i skórkę z cytryny. Przypraw solą. Przykryj i przechowuj w lodówce. Podawaj w temperaturze pokojowej.
W średniej misce wymieszaj oliwę, anchois, kapary, musztardę i sól. Dodaj do szalotek i zmieszaj z 1 łyżką octu. Następnie dosyp zioła i skórkę z cytryny. Przypraw solą. Przykryj i przechowuj w lodówce. Podawaj w temperaturze pokojowej.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W