Salsa karaibska
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz 2 (odc. 23)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
Składniki:
- 1 ananas, obrany i pokrojony w plastry o grubości 2,5 cm
- 1 duża, czerwona cebula, obrana i pokrojona w grube plastry
- oliwa
- sól i pieprz
- 1 drobno posiekana papryczka jalapeño
- 1 posiekany pęczek kolendry
- sok i skórka z 2 limonek
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Maksymalnie rozgrzej grill. Posmaruj cienką warstwą oliwy plastry ananasa i cebuli. Dopraw solą i pieprzem. Grilluj, aż będą miękkie, soczyste i pojawią się wyraźnie ślady grilla. Pokrój w kostkę i wrzuć do miski. Dodaj pozostałe składniki, dopraw solą i pieprzem. Starannie wymieszaj.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W