Sałatka ziemniaczana z wędzonym łososiem

Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.111)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
Składniki:
- 10-12 całych ziemniaków czerwonych lub innych
- 1/2 szklanki majonezu
- 1/2 szklanki musztardy diżońskiej
- sok i skórka starta z 1 cytryny
- 1/2 szklanki kaparów
- sól morska i świeżo zmielony pieprz do smaku
- 1/2 szklanki sosu do hot-dogów
- 225-450 g wspaniałego wędzonego łososia w plasterkach
- 2 łodygi selera
- pokrojone w kostkę
- 4 dymki
- drobno pokrojone
- 1 duży pęczek koperku lub pietruszki
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Ziemniaki ugotować do miękkości. Odsączyć i ostudzić. Małe ziemniaczki rozłupywać, większe pokroić na kawałki podobnej wielkości. W dużej misce wymieszać majonez, musztardę, skórkę i sok z pomarańczy, sól, pieprz, kapary i sos do hot-dogów. Kiedy ziemniaki będą miękkie, pokroić je i wrzucić do miski. Można dojść do tego momentu i przerwać lub podać sałatkę z pozostałymi składnikami ułożonymi na wierzchu. Lub w ostatniej chwili przed podaniem wrzucić dymki, selera, świeże zioła i łososia. Smacznego!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W