Sałatka z wędzonego węgorza
Oceń przepis:
Przygotował:
Nigel Slater
- Seria kulinarna:
- Smak mojego życia (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 2 garści rukoli
- 15-20 pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
- 150 g wędzonego węgorza pokrojonego w sześciocentymetrowe kawałki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej grill do średniej temperatury. W misce połącz rukolę i pomidorki. Usuń skórę i ości z ryby. Umieść na grillu i podgrzej. Połącz wszystkie składniki na dressing. Polej warzywa sosem i zamieszaj, by sos dokładnie pokrył listki. Na wierzchu ułóż kawałki ryby.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W