Sałatka z wędzonego węgorza

Sałatka z wędzonego węgorza
Oceń przepis:
25 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Nigel Slater

Seria kulinarna:
Smak mojego życia (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Ilość osób:
2

Składniki:

  • 2 garści rukoli
  • 15-20 pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
  • 150 g wędzonego węgorza pokrojonego w sześciocentymetrowe kawałki

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzej grill do średniej temperatury. W misce połącz rukolę i pomidorki. Usuń skórę i ości z ryby. Umieść na grillu i podgrzej. Połącz wszystkie składniki na dressing. Polej warzywa sosem i zamieszaj, by sos dokładnie pokrył listki. Na wierzchu ułóż kawałki ryby.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA