Sałatka z pieczonych buraczków
Oceń przepis:
Przygotował:
Claire Robinson
- Seria kulinarna:
- Wystarczy 5 składników (odc. 9)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
Składniki:
- 4 średniej wielkości buraczki
- pomarańcza
- ¼ miarki orzechów laskowych*
- ser Pecorino
- sól i pieprz do smaku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Buraki pieczemy w foli aluminiowej, następnie studzimy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę (warto robić to w rękawiczkach). Orzechy parzymy, obieramy ze skórki i prażymy na patelni. Następnie studzimy, zawijamy w ściereczkę i miażdżymy na przykład za pomocą patelni. Obieramy ze skóry pomarańczę i wykrawamy z niej segmenty. Na czterech talerzykach układamy kolejno porcję pokrojonych buraczków i kilka segmentów pomarańczy. Doprawiamy je solą i pieprzem, posypujemy zmiażdżonymi orzechami, kilkoma cienkimi płatkami sera Pecorino i skrapiamy oliwą.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W