Sałatka z pęczakiem i fariką
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 55)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
Składniki:
- pół filiżanki ugotowanego pęczaku
- pół filiżanki ugotowanej fariki
- ugotowany na parze i pokrojony w kostkę burak
- pół filiżanki ugotowanej i pokrojonej w kostkę dyni
- ugotowane ziarna z jednej kolby kukurydzy
- pół filiżanki świeżych posiekanych ziół
- 2 łyżki prażonych ziaren słonecznika skropionych łyżeczką tamari
- łyżeczka sumaku
- sok z cytryny
- łyżeczka octu balsamicznego
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Pęczak, farikę, dynię, ziarna kukurydzy, słonecznika i zioła wymieszać. Przyprawić sumakiem, octem i sokiem z cytryny. Całość posypać pokrojonym w kostkę burakiem. Podawać ciepłe albo w temperaturze pokojowej.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W