Sałatka z komosy z pieczonymi batatami i czerwoną cebulą
Oceń przepis:
Przygotował:
Marta Dymek
- Seria kulinarna:
- Zielona rewolucja Marty Dymek 2 (odc. 12)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki
Składniki:
- ½ szklanki komosy ryżowej
- ¾ szklanki wody
- 2 plastry cytryny
- spora szczypta soli
- 1 upieczony batat, pokrojony w kostkę
- 1 cebula, upieczona w dwóch połówkach
Sos:
- 3 łyżki oliwy
- 1 łyżka dobrego octu, najlepiej balsamicznego
- 1 łyżka syropu klonowego
- ¼ łyżeczki ostrej papryki
- ¼ łyżeczki papryki wędzonej
- spora szczypta soli
do podania: podprażone pestki dyni, posiekana kolendra
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W garnku ugotować komosę z cytryną, w proporcji szklanka komosy na 1,5 szklanki wody. Ugotowaną zdjąć z ognia i zostawić pod przykrywką na 5 minut.
W małej szklance wymieszać sos.
Wszystkie składniki połączyć, posypać pestkami dyni i gałązkami kolendry.
W małej szklance wymieszać sos.
Wszystkie składniki połączyć, posypać pestkami dyni i gałązkami kolendry.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W