Sałatka z kandyzowanych pekanów i truskawek
Oceń przepis:
Przygotował:
Nadia G.
- Seria kulinarna:
- Bitchin' Kitchen (odc. 7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 1 szklanka pekanów
- 2 szklanki pokrojonych na połówki truskawek
- 6 szklanek luźno usypanej sałatkowej mieszanki mesclun
- białko z 1 jaja
- ¼ szklanki cukru brązowego
- 4 łyżki oliwy extra vergine
- 4 łyżki starzonego białego octu balsamicznego
- pieprz biały do smaku
- szczypta soli morskiej
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzać piekarnik do 150°C. Wyłożyć papierem do pieczenia blachę do ciastek. W dużej misce ubić białko z cukrem brązowym. Wrzucić pekany i mieszać, aż orzechy całe pokryją się białkiem. Wyłożyć je na blachę równą warstwą i piec pół godziny. Do słoika wlać oliwę, ocet balsamiczny, dodać szczyptę cukru brązowego, soli morskiej i pieprzu białego do smaku. Szczelnie zamknąć i energicznie potrząsać, aż utworzy się emulsja. W misce połączyć mieszankę sałatkową, truskawki, kandyzowane pekany i winegret.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W