Sałatka z gruszek z czosnkowymi płatkami owsianymi i pleśniowym serem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.71)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Ilość osób:
- 4
Przygotowanie:
Czosnkowe płatki owsiane5 posiekanych ząbków czosnku
1 szklanka płatków owsianych
3 łyżki miodu
¼ szklanki oliwy z oliwek
Dressing z pleśniowego sera
115 g pleśniowego sera
125 ml oliwy z oliwek
60 ml octu z białego wina
60 ml miodu
sól i pieprz
Sałatka
kilka garści mieszanej młodej sałaty, umytej
kilka garści młodej rukoli, umytej
1 mały pęczek rzeżuchy, umytej i pozbawionej korzonków
2 gruszki, bez gniazd nasiennych i cienko pokrojone
Przygotowanie
Rozgrzać piekarnik do 160 stopni C. Wymieszać składniki na czosnkowe płatki w misce, potrząsnąć nią. Wysypać na blachę i piec aż będą złote i chrupiące, ok. 10-12 minut. Ostudzić. Zmiksować składniki dressingu w mikserze na gładką masę, doprawić. W dużej salaterce ułożyć składniki sałatki, posypać czosnkowymi płatkami owsianymi, skropić dressingiem i wymieszać przed podaniem.
© Michael Smith
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W