Sałatka z grejpfrutem

Sałatka z grejpfrutem
Oceń przepis:
28 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Ricardo Larrivee

Seria kulinarna:
Ricardo i przyjaciele (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Ilość osób:
6

Składniki:

  • ¼ obranego melona
  • 2 różowe grejpfruty
  • 2 żółte grejpfruty
  • 4 pomarańcze
  • skórka otarta z ½ limonki
  • 1 łyżka cukru (niekoniecznie)
  • listki mięty do dekoracji

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Za pomocą obieraczki pokrój melon na paski. W razie potrzeby przekrój na pół. Odstaw. Wykrój miąższ z grejpfrutów. Najpierw zetnij wierzchołek i spód. Połóż owoc na blacie. Odetnij skórkę jak najbliżej miąższu. Białe części muszą zostać całkowicie usunięte. Nacinaj owoc tuż przy błonach, by wyłuskać miąższ. Krój nad miską, by zachować sok. Przełóż cytrusy do miski. Dodaj melon, skórkę z limonki i cukier. Delikatnie zamieszaj. Umieść w lodówce. Podaj w wysokich szklankach. Udekoruj listkami mięty.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA