Sałatka z grejpfrutem
Oceń przepis:
Przygotował:
Ricardo Larrivee
- Seria kulinarna:
- Ricardo i przyjaciele (odc. 5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Ilość osób:
- 6
Składniki:
- ¼ obranego melona
- 2 różowe grejpfruty
- 2 żółte grejpfruty
- 4 pomarańcze
- skórka otarta z ½ limonki
- 1 łyżka cukru (niekoniecznie)
- listki mięty do dekoracji
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Za pomocą obieraczki pokrój melon na paski. W razie potrzeby przekrój na pół. Odstaw. Wykrój miąższ z grejpfrutów. Najpierw zetnij wierzchołek i spód. Połóż owoc na blacie. Odetnij skórkę jak najbliżej miąższu. Białe części muszą zostać całkowicie usunięte. Nacinaj owoc tuż przy błonach, by wyłuskać miąższ. Krój nad miską, by zachować sok. Przełóż cytrusy do miski. Dodaj melon, skórkę z limonki i cukier. Delikatnie zamieszaj. Umieść w lodówce. Podaj w wysokich szklankach. Udekoruj listkami mięty.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W