Sałatka z buraków, kopru włoskiego i koziego sera

Sałatka z buraków, kopru włoskiego i koziego sera
Oceń przepis:
17 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Annabel Langbein

Seria kulinarna:
Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Ilość osób:
6

Przygotowanie:

Składniki:
2 średnie buraki, obrane
1 bulwa kopru włoskiego
¼ szklanki orzechów włoskich, posiekanych i uprażonych.
100 gramów sera koziego
2 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia
6 łyżek polewy balsamicznej

Przygotowanie:
Buraki pokroić w jak najcieńsze plasterki, ułożyć na talerzach po sześć w kółko tak, aby na siebie zachodziły. Koper pokroić w piórka, ułożyć na burakach. Posypać orzechami włoskimi i pokruszonym serem. Skropić polewą balsamiczną.


@Annabel Langbein

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA